آموزشی

معرفی انواع سخت افزار های مخابراتی

سخت افزار های مخابرات

واژه مخابرات جمع کلمه مخابره است و مخابره به معنی خبرها و اطلاعاتی است که میان دونفر رد و بدل می شود(لغتنامه دهخدا).پس انتقال پیام میان دو نفر به معنی مخابره است.

مخابرات چیست؟

مخابره از ریشه خبر می‌آید و می‌توان آن را به جابه‌جایی اطلاعات نیز دانست به همین دلیل در حوزه ارتباطات قرار می‌گیرد. مخابره ممکن است به هرروشی باشد مثلا اگر دونفر در یک مکان حاضر باشند می توانند رد و بدل اطلاعات را با گفتگو، با داد و فریاد و یا درگوشی انجام دهد. می خواهم بگویم مخابرات، در لغت- همیشه به معنی دور بودن دو نفر نیست. ممکن است شما در مهمانی باشید، موبایلتان دستتان باشد و با یکی از مهمان ها که او هم از قضا، بازیگوش و شیطان است، با موبایل چت کنید.

بقیه اعضا مهمانی نفهمند -یا که بفهمند و به رویتان نیاورند، اما به جهت بعد مسافت هردوی شما  در یک محیط حضور دارید ولی در حال استفاده از تجهیزات مخابرات هستید.

بگذریم از بحث دور شدیم… پس مخابره هر پیام بین دونفر می شود مخابره. اما این تنها معنی تحت الفظی مخابرات است. امروز مخابرات معنی بسیار گسترده ای دارد که با صرف هزینه های شگرف معنا پیدا می کند و بزرگترین و گران ترین موسسات و شرکتهای جهان در این زمینه فعالیت می کنند.

روش های ارتباطی - سخت افزار های مخابراتی رادیویی - mranten.ir

روش‌های ارتباطی در قدیم

در قدیم الایام، برای رد و بدل پیام ها، از روش های مختلفی استفاده می شد که امروزه به نظر ما شاید خنده دار باشد. فرض کنید دلتان برای رفیقات تنگ شده است، یا که اصلا باید پیام تبریک تولد برایش بفرستید؛ پیش اختراع تلفن و تلگراف این کار کمی نیاز به تجهیزات انسانی داشت. مثلا شما پیام تبریکتان آماده است و یک چاپار می آید در می زند و کارت را از شما می گیرد و می رود تا به دست دوستتان برساند.

یکی از معایب این روش، این است که مقداری طول می کشد تا پیام به دوستتان برسد. تا فرض کنید که پیش تر از این هواپیما و قطار و… نبود و فقط اسب سوار ها باید پیام را می رسانند. یکی دیگر از معایب، این است که این روش فقط در خدمتت پادشاهان بود. تازه ایموجی ها را هم باید خودتان نقاشی می کردید.

روش های دیگر هم بود، قبل از میلاد مسیح ایرانی ها از روش انتقال صدا به کمک افراد استفاده می کردند. نمی دانم نام این روش چه بود، مثلا: شاید آدم های دکلی یا چیزی شبیه به این. آدم ها در فاصله های مشخصی از یکدیگر می ایستادند و با فریاد پیام را به نفر بعدی انتقال می داند. خوب این هم یک روش بود.

روش های دیگری مثل کبوترهای نامه بر، استفاده از آتش، استفاده از تبل ها، آیینه، پرچم هم از دیگر روش هایی است که توضیح و تفسیر و مثال آوری برای آنها برای ما جنبه طنز دارد، اما در آن سال ها انتقال پیام کار بسیار دشواری بوده.

تا پیش از کشف الکترومغناطیس و اختراع پیل ها و جریان برق روش کار سخت بود. اما خوبی این روش های قدیمی اشتغال‌زایی بود که واقعا قابل ستایش است.

انتقال پیام سیگنالیک:

شاید اگر در آن روزگار تلفن بود، جلوی خیلی از جنگ ها گرفته می شد، همانطور که می دانید بسیاری از این جنگ و جدال به خاطر یک آدم دودوزه باز پیش آمده که مقداری اخبار جعلی را میان دو دربار مخابره کرده اند. امروزه ما با یک پیام از طرفمان می پرسیم که آیا او فلان حرف را زده است. در آن دوره زمانه چون فاصله ها زیاد بود، تعیین واقعی بودن یک خبر مدت ها طول می کشید.

از بحث دور نشویم. پایه تمام روش هایی که گفته شد، انتقال پیام بصورت سیگنالیک است. چیزی که در دود یا تبل و سایر اتفاق می افتاد. حتی سالهای بعد حدود 1844 که تلگراف بصورت رسمی استفاده شد. در تلگراف هم روش کار بصورت فرستادن سیگنال ها اتقاق می افتد و این روش سیگنالی با علایم مورس انجام می شود که بصورت نقطه و خط تیره خوانده می شود. سامویل مورس مخترع و مبدع تلگراف بود که در نیمه قرن هجده از آن بصورت رسمی استفاده شد.

ساختار موبایل

ساختار تلفن:

تلفن از دو بخش تله و فون ساخته شده است. تله به معنی راه دور و فون به معنی صداست. پس تلفن به معنی انتقال صدا است. اما صدا؛ صدا انرژی است، انرژی صوتی. همانطور که شما بهتر از من می دانید زمانیکه یک شی، جسم و یا یک وجود مادی حرکت می کند، حرکت آن باعث جابه جای مولکول های اطراف می شود.

این مولکول ها به محیط واسطه برمی گردند که از چه جنسی باشند و همانطور که باز شما بهتر می دانید امواج در اجسام متراکن تر با سرعت بیشتری حرکت می کنند. مثلا سر و صدا در یک قطعه آهن بیشتر از آب و در آب بیشتر از هواست.

حرکت صدا باعث حرکت مولکول های محیط و شکل گیری موج و رسیدن آن به سیستم شنوایی ما می شود که در آنجا تبدیل به انرژی الکتریکی در رشته های عصبی ما می شود و سپس توسط نرون ها به بخش شنوایی در مغز ما منتقل می شود که نقش تحلیل داده ها را برعهده دارد. پس صوت نوعی انرژی مکانیکی است.

توسعه مخابرات:

از موج تشکیل شده است که در مقاله ای دیگر به آن پرداخته ایم. گراهام بل در پی تبدیل انرژی صوت به الکتریسیته و بعد مجددا صوت بود. که با تلاش های او همکارش واتسون توانست به آن دست یابد. تا پیش از کشف الکترومغناطیس توسط استفتان گری و تولید الکتریسیته توسط فارادی چنین چیزی تنها رویایی بود که پیش از این بعضی بزرگان مثل داوینچی آن را پیشگویی کرده بودند و تلفن رویای بزرگ بشر بود که تنها صد و چهل سال پیش به حقیقت پیوست. پس از آن سیستم مخابرات به سرعت پیشرفت کرد. سیم ها و کابل های مخابرات که ابتدا تک رشته ای بودند، دو رشته ای شدند و حرکت امواج رفت و برگشتی شد و تا اواخر قرن هجده، تلفن تبدیل به یک صنعت بزرگ در جهان گردید.

انواع سخت‌افزارهای مخابراتی:

تلفن جزء سخت افزار های مخابرات است اگر بخواهیم سخت افزارها را بشماریم باید آنها را براساس نوع داده یا اطلاعاتی که جابه جا می کنند تقسیم بندی کنیم اما بطور عمومی:

تلفن ها که دستگاه های دریافت امواج الکتریکی و مبدل آنها به امواج صوتی هستند و هنوز نسلشان منقرض نشده- هنوز به روش گراهام بلی کار می کنند.

سیم کشی ها: این سیم کشی های داخل خانه که زمان ساخت خانه آنها را پیش بینی می کنند و در سازه می گنجانند. همینطور سیم کشی های بیرونی که ممکن است مسی و یا کابل نوری باشند.

دکل ها یی که سیم کشی ها را به تلفنخانه منتقل می کنند.

تقویت کننده هایی که داخل پنل های کوچک سیگنالهای انتقالی بروی سیم ها را حفظ و تقویت می کنند.

در نهایت تلفن خانه که نقش بزرگترین اپراتور را برای انتقال تماس ها برعهده دارد و مسیر برگشت از همین تلفخانه آغاز می شود.

موبایل:

همان وسیله ای که دستتان می گیرد و خود این وسیله سخت افزارهای بسیار متنوعی دارند.

تقویت کننده آنتن موبایل یا ریپیتر ها که در صورت نیاز در سیستم سخت افزاری لازم هستند.

دکل انتقال امواج، سازه های بزرگ فلزی(در ساختار مدرن) که دریافت کننده امواج از اپراتور اصلی (مخابرات) و انتقال آن را در یک مسیر رفت و برگشتی به عهده دارند.

مخابرات که اپراتورهای مختلفی دارد اما سیستم سخت افزاری همان ساختمان یا تشکیلات اصلی مخابرات است.

جدای از این دو مداری که توضیح دادیم، سخت افزارهای مخابراتی دیگری هم وجود دارند مثل رادیو، اینترنت و رایانه و هزار گونه سخت افزارهای مخابراتی حتی واکی تاکی ها. به تعریف اولیه مخابرات رجوع کنید تا خودتان بتوانید لیستی از تجهیزات مخابراتی فراهم کنید. من تصور می کنم حتی بتوان سیستم شنوایی انسان را هم جز سخت افزارهای مخابراتی برشمرد که پیچیده ترین و کامل ترین سیستم مخابراتی را دارد.

آنچه که مسلم است چنین است که بدون ابزارهای مخابراتی در این جهان مدرن ارتباط انسان‌ها به کلی قطع خواهد شد و جهان در تاریکی فرو می‌رود.

گروه تخصصی مستر آنتن مفتخر است که با ارائه انواع تقویت‌کننده‌های موبایل با بالاترین کیفیت، حقوق مصرف‌کننده‌ را ارزشمند می‌شمارد و در جهت ارتقا سطح ارتباطی جامعه می‌کوشد.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *